VILLASKOGSHUSET

-20% RABATT PÅ HELA BESTÄLLNINGEN OCH TIPS TILL FARS DAG!

Nu när vi precis tagit oss igenom ett Halloween-firande är det snart dags för nästa firande – Fars Dag!😍

En gång om året så firar vi alla fäder på deras alldeles egna dag som vi kallar Fars Dag. I år går den speciella dagen av stapeln den 12 November. Fars dag är en dag då vi ska visa att vi uppskattar våra fäder. Vi både firar de fäder som finns bland oss, och vi minns fäder som inte längre är bland oss. Det är en dag som vi alla borde fira, inte bara våra egna fäder utan alla fäder som fungerat som en fadersgestalt för oss!

Ursprunget till fars dag hade till synes en ganska blygsamma början i det tidiga 1900-talet. Idén kom från en kvinna vid namn Sonora Smart Dodd som hört en predikan om Mors Dag. Efter att ha hört predikan i sin kyrka, bestämde hon att det borde finnas en dag även för fäder. Så hon bestämde att hon skulle hedra sin egen far som tog hand om henne och hennes fem syskon efter att hennes mamma gått bort. Idén mötte först mycket motstånd, men Sonora Smart Dodd gav inte vika och så småningom antogs dagen som en officiell dag att fira.

Att fira Fars Dag är för många att umgås med sin far och att köpa en fin fars dag present att ge honom. För många andra kan det vara att ringa och berätta att de gillar honom.

Förra året firade vi Fars Dag med god långfrukost och lite presenter som barnen ville ge. Ni kan läsa mer om vårt firande förra året HÄR!

I år åker jag och maken på spa med fina vänner redan på lördagen och firar en kombinerad bröllopspresent för vännerna och Fars Dag för maken. På söndagen gör vi nog repris på förra årets Fars Dags-frukost och bjuder in farfar och morfar, vi är inte riktigt klara i det tankearbetet ännu=)

Drog ihop ett kollage på lite present-tips ifall ni är intresserade – maken skulle säkert gilla det fina grillfatet eftersom han älskar en härlig brasa, får se vad det blir, han kanske läser detta inlägg=)Eldfat // Handduks- och badlakanset // Renskinn // Badrock // Kuddfodral // Ljuslykta // Skålar // Tavla // Doftljus

Just nu får man dessutom 20% rabatt på hela beställningen* hos Ellos inkl varumärken med kod 365724 så passa på – gäller även leksaker och heminredning – finns jättemycket fint till jul på hemsidan!

Happy Friday Folks!!!

*Villkor (365724): Nybeställning på varumärken på Ellos. Max 1 gång/kund. T.o.m. 2017-11-06. Kan ej kombineras med andra erbjudanden, prissänkta varor eller elektronik/elektriska varor/tillbehör. UGG, DBKD och Morris är undantaget från erbjudandet. Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella tryckfel.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats