VILLASKOGSHUSET

BARN I BIL!

Något av det absolut VIKTIGASTE som finns är trygga och säkra barn i bil! Som inbjuden VIP-bloggare på underBARA BARN-mässan i oktober fick jag möjligheten att göra ett besök i BeSafe’s monter och träffa proffsiga Lovisa, Marketing Coordinator på HTS Safety! I och med att vi nu – efter att ha stått ut med endast en bil i över ett år – införskaffat ytterligare en bil samt att vi tyckte att lilla L 3,5 år börjat växa ur sin bakåtvända stol från Mazi-Cosi, tänkte jag förhöra mig om vad som var nästa steg vad gäller bilbarnstolar, dvs de framåtvända.MEN – efter att ha talat både länge och väl med Lovisa och lyssnat på hennes beskrivning av BeSafe både som företag och deras åsikter kring barnsäkerhet i bil hade jag ändrat åsikt helt! Klart lilla L ska fortsätta åka bakåtvänd!!!En av de vanligaste anledningarna till att föräldrar vänder sina barn framåt för tidigt är bristen på benutrymme. BeSafe har utvecklat en ny teknologi som ger barnet mer benutrymme genom användningstiden och med detta en längre användningstid. När jag tog upp just benutrymmet som ett problem så blev jag påmind om att barn är mjuka i kroppen och böjda ben inte är någon säkerhetsrisk.

Stolarna är säkra och testade och den modell som vi nu skall skaffa till lilla L är BeSafe iZi Modular RF i-Size (syns längst bort i första bilden ovan samt i enskild bild nedan) vilken mottog toppbetyg på säkerhet, både i sido- och frontalkrock i den senaste upplagan av ADAC & Stiftung Warentest. BeSafe iZi Modular har presterat utmärkt i krocktester och möter kraven av det nya reglementet UN r-129 (i-Size). Det förbättrade sidokollisionsskyddet, Side IMpact Protection + (den lilla svarta grejen på sidan av stolen) överträffar de högt satta kriterierna som Un r 129 ställer på en bilbarnstol. SIP + i kombination med en medföljande sittkudde och ett huvudskydd med extra stoppning säkerställer att bilstolskonceptet ger överlägsen säkerhet för det växande barnet genom hela användningstiden.BeSafe iZi modular är ett modulsystem för bilbarnstolar som består av en ISOfix kompatibel bas och två bilbarnstolar. När barnet växer ur babyskyddet kan bilbarnstolen användas på samma bas. Basen kan justeras för att ge mer benutrymme för barnet, vilket innebär barn upp till en ålder av cirka fyra år (105 cm höga) kan resa bakåtvänt.

Babyskyddet och bilbarnstolen kan enkelt installeras på ISOfix-basen. Klicka bilbarnstolen på iZi Modular basen och sen är man redo att åka. Kika gärna på videon hur man enkelt sätter in stolen i basen HÄR!!

iZi Modular-familjen är ett väldigt flexibelt system och babyskyddet kan även installeras med bilens trepunktsbälte.

iZi Modular anpassar sig till växande barn med justerbart nackstöd och ”bodyhugger”. Enkla magneter håller bältet åt sidan när det inte används (toppen för maken som ALLTID trasslar in sig i bältet när han tar i och ur lilla L=). Den unika kombinationen av EPS och skum i stolen tillsammans med mjuk stoppning gör iZi Modular-familjen mycket bekväm. Olika sovställningar gör stolen till en bekväm plats oavsett om man åker långa eller korta sträckor.

Liten sammanfattning iZi Modular:

  1. Bakåtvänd
  2. Justerbar höjd i 10 steg
  3. Justerbar frontbygel för utökat benutrymme
  4. Magneter som håller internbältet på plats vid i- och urtagning av barnet
  5. Bälteslåset är positionerat framåt för att enklare kunna ta i och ur barnet
  6. Justerbart stödben som tydligt indikerar rätt montering både visuellt och med ljud
  7. Extra stoppning och den mjuka klädseln ger högsta komfort för barnet
  8. Höjd: 61 – 105 cm
  9. Rekommenderad ålder ca 6 månader – ca 4 år
  10. Riktning: Bakåtvänd installation med iZi Modular i-Size-bas

 

 Fortsättning följer om vad vi väljer för bilskydd till storebror 7 år!
P&K / Tesse
Inlägget i samarbete med BeSafe
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats