Wow, idag kick-startade vi dagen med en tur till pulkabacken! Tänk att det kom snö hit till södern denna vintern trots allt!
Efteråt åkte vi hem och käkade mellis, bland annat denna suuupergoda chia-pudding som jag är helt beroende av! Glasen fick jag i julklapp – fina va?!Har ni aldrig testat chia eller chia-pudding innan tycker jag verkligen att ni ska göra det nu, januari är ju trots allt en nystart för många och ett tillfälle att börja äta lite sundare efter jul-och nyårsfestligheterna. Chia är en typ av ”superfood” och har bland annat ett högt innehåll av omega-3, fibrer och protein. Chiafrön är glutenfria och lämpar sig dessutom för veganer.
Det fanns en mycket färska bär i affären nu också så jag passade på att köpa hem en massa igår, mums!Jag blandar chia-pudding på ekologiska chia-frön och kokosdryck/mjölk enligt nedan (ca 6 port):
6 msk ekologiska chiafrön
4 dl kokosmjölk
1 knivsudd vaniljpulver (ej vaniljsocker!)
1 limefrukt
1 ask hallon
1 ask blåbär
½ ask jordgubbar
2 msk honung
Blanda chiafrön med kokosmjölk, rivet limeskal och vaniljpulver, låt stå i kylen, gärna över natten (rör om då och då).
Rör ev samman bären i en skål och smaksätt med honung om så önskas.
Servera chiapuddingen i glas och tillsammans med färska eller rårörda bär.
Receptet kommer från favvisen Leilas bok The Fresh Foodie!Passa förresten på att testa chia nu när Bodystore har 25% rabatt på en massa hälsokost HÄR! Gäller till och med 2017-01-08!
Maken älskar t ex deras Organic Raw Bar som är en raw, glutenfri och 100% ekologisk bar. Den innehåller endast råkostingredienser och är helt utan tillsatser. Vi brukar även använda Organic Coconut Oil som är ekologisk, kallpressad (virgin) kokosolja som passar att använda till både matlagning, bakning och kroppsvård. Plättar och pannkakor blir finfina att steka i detta!!!Säger bara – YUMMIE!!!
P&K / Tesse
Innehåller annonslänkar