VILLASKOGSHUSET

LITE TIPS OM NÄR VABBA!

Hej VAB-fredag! Idag vaknade lilla L med ögoninflammation och det var bara att stanna hemma. Ögonen är svullna och gör ont och de enda planerna vi har är att sitta och mysa, läsa sagor och fika massvis med kalorifattiga kakor i lilla köket=)Det är jobbigt att hålla alla bacillusker på avstånd när ens barn går på förskolan och hösten med väta, torr inomhusluft och kyla gör sig påmind och förkylningarna börjar komma. Ibland kan det vara svårt att avgöra om barnet ska stanna hemma från förskolan eller inte.

Hur är det egentligen – när ska barnet stanna hemma från förskolan?

– Allmäntillståndet avgör om barnet ska stanna hemma – Orkar dom med dagen? Feber=big no-no!
– Snuva och vanlig hosta är okej på förskolan
– Stanna alltid hemma vid magsjuka – myyycket smittsamt och barnet kan återgå till förskolan först efter 48 timmar utan symptom
– Mycket smittsamma sjukdomar (t ex svinkoppor, höstblåsor, influensa, vattkoppor och halsfluss) – barnet ska alltid stanna hemma! Vi har barn på vår förskola som jag sett har höstblåsor nu – inge roligt för oss andra, men tydligen smittar dom INNAN dom brutit ut och inte efter? Rätt eller fel – ingen aning, men det känns konstigt att släppa iväg ett barn fullt med blåsor på händer och i ansiktet till förskolan!Ett som e säkert – ät mycket GLASS när ni är sjuka! Det gör vi=)
Gå gärna in och läs mer om dessa tips på min bloggfamilj LOPPI’s hemsida HÄR!

P&K / Tesse

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Åh ja det är alltid svårt det där. Båda våra fick höstblåsor i september men enligt 1177 så är det ok att vara på förskolan för många gånger kan barn även ha höstblåsor utan symptom så att hålla barn med symptom hemma är inte tvunget. Så länge deras allmäntillstånd är som vanligt 🙂 Bägge våra var hemma ett par dar dock pga att dom fick feber precis när det bröt ut. Men lyckligtvis brukar man bara få höstblåsor en gång! 🙂

    1. villaskogshuset123

      I know – supersvårt detdär! Vi har haft det (tror jag!) en gång i somras (!) men det blev bara i munnen och vi hade semester, så det blev liksom ingen issue för vår del. Hoppas dina barn är friska nu Sara!

stats