VILLASKOGSHUSET

LOPPI-LUNCH!

Efter att ha jobbat några timmar på vårt kontor i Malmö var jag idag inbjuden på en exklusiv babylunch i Malmö på Scandic St Jörgen arrangerat av min fina bloggfamilj Vimedbarn.se/Loppi med vd Katarina Bergegård! Tillsammans med superbloggaren och tvåbarnsmamman Paula Uribe delade Annika Svedberg från Apotek Hjärtat med sig av sina bästa råd kring bebisar/småbarn och Alexandra Gahnström från Trygg Hansa samt Camilla Thurell, grundare av Life in Mind, berättade mer om första hjälpen och HLR för småbarn.Fina Katarina!!!Vår pep – Paula, med Camilla och Alexandra!!!

Mina barn är ju inga bebisar längre, men de råd och tips vi fick ta del av under eventet gäller ju även små barn samt barn i största allmänhet.Mumsigt god lunch blev vi bjudna på från Scandic St Jörgen.My view under lunchen – grannens coola bilar:-)Canonan fick följa med idag också!Annika från Apotek Hjärtat talade bland annat om smärtstillande och fenernedsättande för barn (vet ni att suppar ska sättas in med spetsen utåt???), löss (blääää!), springmask (BLÄÄÄ!), och annat LIVSVIKTIGT för en barnfamilj. Bland annat vad man ska ha med sig när man är ute och reser:

* Någon form av smärtstillande

* Om man flyger – gärna Nezeril eller Otrivin som verkar avsvällande och lindrar lock för de små öronen

* Hydrokrotison-kräm mot bett

* Xylocain lr Alsolgele som bedövar lokalt

* Givet – plåster!

* Solkräm med HÖG solskyddsfaktor

Camilla från Life in Mind visade oss hur man agerar när (gud förbjude!) ens barn har satt i halsen eller är medvetslös. Camilla som är grundare till Life in Mind, är i grunden sjuksköterska med specialistutbildning inom anestesi. Life in Mind AB är ett personligt företag med livet som drivkraft och håller utbildningar där syftet är att förmedla trygghet och mod att kunna ingripa när olyckan sker nära dig.Efter lunchen fick vi tid att själva testa på dockor och mingla!Innan vi gick fick vi välfyllda goodie-bags med en massa mysiga produkter för de små från bl a Apotek Härtats serie Hjärtat som är fritt från silikoner, färgämnen och  parabener. Produkterna har fina etiketter designade av barn och barn har även fått vara med och ta fram bra och barnvänliga dofter!

Tack fina Loppi för att jag fick vara med idag!

P&K / Tesse

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats