Trevlig Annandag Jul!!!
Fikat med farmor och farfar idag och då bjöd vi på Saffranskladdkaka! Älskar saffran och kakan med vit choklad blev superkladdig och seg, mums!
Ingredienser
PORTIONER: 12 bitar
100 g smör
1/2 g saffran (lr 2 tsk saffransarom)
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
smör till formen
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.
Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
Hoppas ni haft en trevlig jul, inlägg om vår julafton kommer imorgon med bilder på vad som gömde sig under granen!!!