VILLASKOGSHUSET

SKOLBESÖK & HALLOWEEN-SHOPPING!

Hade en helt underbar dag med mina små hjärtan igår!

På förmiddagen var jag med sonen i skolan, han går nu i första klass och har tjatat länge om att han vill att jag skulle komma och hälsa på och äntligen blev det av! Dagen började med NO där barnen fick tala om vad de visste om FLADDERMÖSS och vad de ville veta mer om de små skojjarna. (Visste ni förresten att det finns 18 olika arter av fladdermöss i Sverige och att dom inte alls är släkt med möss utan med IGELKOTTEN? Den största fladdermusen kallas flygande hund och den kan bli ca 170 cm i vingspetsarna – hua!)

På rasten fick jag tillfälle att prata lite med klassens senior – Hasse – som fyra dagar i veckan arbetar som senior-resurs på skolan – helt utan ersättning!!! Det finns 9 seniorer på skolan och 80 stycken i hela kommunen och jag säger bara – hejja er! Vilka extra resurser dessa pensionärer är för våra barn och vilket JOBB de lägger ner! Hasse tyckte det var superkul att vi föräldrar kommer och är med och ville verkligen att fler föräldrar ska ta chansen att få se hur barnens ”arbetsplats” ser ut – viktigt, viktigt! 

Efter rasten blev det besök på biblioteket dit barnen går en gång i veckan och lånar böcker och får höra på saga. Igår fick vi höra på Hönan Hedda som letade ägg!När skoldagen var slut vid klockan 12 gick vi och hämtade lillasyster på förskolan (ligger bara i huset bredvid skolan – så himla smidigt!) och sen drog vi till Espresso House för en riktig mysfika. Vaniljlatte, morotsmuffins, pannkakor och minibrownie slank ner och barnen passade även på att spela några parti luffarschack!Mysigt att sitta på kuddar på golvet och äta! =)

Därefter gjorde vi Halloween-shopping och lilla L hittade en häxhatt med lila hår – sötnosen! Vi ska baka och dekorera inför vår Halloween-fika med små vänner på söndag, så vi handlade både pumpor, ansiktsfärg, minimarchmallows, sockerpasta, strössel, godis och annat smått och gott. Har tänkt att göra en Halloween-tårta med pumpor på – får se om den blir bra så man kan visa upp den här! =)Pumporna ska vi göra ansikten på i helgen, men den biten får maken och Anton sköta. Så länge får de agera dekoration framför glasverandan!Hittade även lite läskigheter och sötsaker – spindlarna var ju bara för härliga=)Pst – glöm inte trycka på lilla hjärtat om ni gillar!

P&K / Tesse

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. villaskogshuset123

      Hihi, vem sjutton hinner med=) Men tackar, vi ska göra några lyktor av pumporna men det får räcka som dekoration ute. Inne blir det ballonger och spindelväv! Ha en skön dag Lina!

stats