VILLASKOGSHUSET

SKAPA EN FIKAKLASSIKER – VINN EN ÅRSFÖRBRUKNING AV GILLEKAKOR!

Detta samarbete med Gille tycker jag är jätteroligt, dels för att det kreativa upplägget och för att få vara med och verkligen slå ett slag för allas vår ”Swedish Fika”!!!

Visste ni att en fika brukar vara allt från 15 minuter till 45 minuter? Till drycken (vanligtvis kaffe eller té) brukar man ofta äta någon form av sötsak, kallad fikabröd, klassiskt brukar det vara bullar och/eller kakor. Denna tradition av en kaffepaus med något tilltugg är centralt i svensk kultur, med svenskar som en av världens största kaffekonsumenter. 😍

Mina morföräldrar drev bageri på landet och levererade både matbröd, kakor och tårtor till stora delar av landsorten när min mamma var liten så det är det lite extra skoj att vi nu får göra detta samarbete då just FIKA ligger oss varmt om hjärtat!

Igår när barnen var hängiga passade vi på att baka smulpaj med äpple och Gilles Havrekakor! Suveränt gott att mixa ner havrekakorna i smulpajen – smakar lite knäck!

Smulpaj á la Villaskogshuset

3 dl vetemjöl

10 Gille Havrekakor

150 gr smör

1 msk socker

Mixa ingredienserna i en matberedare och fördela över en pajform med t ex äpplen, jordgubbar eller annan frukt. Grädda längst ner i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter och servera med vaniljsås eller glass.Gille vill givetvis inkludera DIG till att inspirera med just din fikaklassiker!

Just nu pågår en tävling på instagram där du har chansen att skapa framtidens fikaklassiker med hjälp av Gilles produkter. Använd Gilles kakor för att skapa en ny, kreativ och god fika. För mer inspiration – se HÄR!

Så tävlar du: 

Dela ditt bästa tips på Instagram och tagga #gillekakor – så är du med och tävlar om en årsförbrukning av Gillekakor till ett värde av ca 5000 kronor – ca 5000 kakor beroende på vilken kaka du väljer, samt ett rosa JellyBean kakfat. 

2-10:e pris JellyBean kakfat, 11-20:e pris Gille jubileumskakburk, 21-50:e pris är digitala värdecheckar. 

Du får tävla hur många gånger du vill. Tävlingen pågår till och med den 2 oktober. En jury kommer att utse vinnarna.

Juryns beslut kan ej överklagas. Vinsterna kan ej bytas mot pengar eller annat. Vinnarna meddelas när tävlingen är avslutad. Vinnaren ombeds höra av sig med adressuppgifter för vinsthantering före den 1/12. 

Continental Bakeries North Europe förbehåller sig rätten att använda tävlande tips och bilder i kommunikationen om tävlingen. (Tänk på att för att kunna vara med och tävla måste du ha en öppen profil på Instagram).

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats