VILLASKOGSHUSET

SMARTA FÖRVARINGSLÖSNINGAR FÖR BARNENS RUM!

image

Lilla L är en mycket ordningsam och ordentlig liten tjej och kom med den sötaste kommentaren häromdagen när en liten vän hade varit hemma och lekt:

-Mamma, varför är det inte fint på mitt rum?

Det låg några dockor och leksaksmat mitt på golvet och detta bekymrade henne tydligt!

I lilla L’s rum har vi snedtak vilket försvårar förvaringen något, men jag tycker ändå vi har fått till det rätt bra. En förvaringsmöbel till ett barnrum kan ju vara så mycket mer än lådor att lägga sina leksaker i, t ex skåp, hyllor, korgar och klädhängare! Vi har valt att ha lekfull och låg förvaring, så att lilla L själv förstår vart saker och ting skall vara. T ex så har vi valt en lättöverskådlig klädställning till hennes klänningar istället för att de ska ligga ner knölade i en låda, en hushylla till böcker och mindre leksaker (en hög bokhylla var uteslutet i och med snedtaket), snygga och öppna trälådor till all leksaksmat, en byrå i hennes egen höjd som hon själv kan gå och plocka sina tröjor, strumpor och underkläder från och en korg till alla utklädningskläder!

image

image

image

Klädställningen från Mio rymmer många klänningar och kjolar och här kan lilla L själv välja och vraka och prova! Galgar från Claes Ohlsson passar perfekt till och säljs i 3-pack!

image

I hushyllan har vi böcker och väskor med småsaker, bland annat pennor och så familjen Maileg förstås! Hushyllan är från Jollyroom och de fina väskorna kommer från SweetMini.

image

image

image

Hårband, rosetter, ringar och annat småpyssel får plats i väskorna. Dom är så söta så jag skulle kunna tänka mig att ha några själv! 🙂

image

Till lekköket har vi naturligtvis en massa leksaksmat, kastruller och annat skojsigt som behövs för att bli en äkta mästerkock! Älskar trälådorna i olika storlekar från ICA Maxi! Där ryms ALLT som hör till det lilla köket.

image

Bokstäverna på lådan kommer från Panduro!

image

image

image

image

Lilla mästerkocken ”in action” – här lagas det ofta mat, även om man är lite febrig som hon var vid just detta tillfället!

image

image

I en låg byrån Malm från IKEA förvarar vi alla kläder som inte hänger framme. För att få bättre ordning och översikt har vi inrett med förvaringssystemet Skubb och här kan lilla L enkelt nå och hitta sina strumpor, tröjor, leggings och underkläder alldeles själv och göra sig redo för dagens äventyr.

image

Och så lite POMPdeLUX förstås!

image

Lilla L är inne i värsta klä-ut-sig-perioden och skall vara prinsessa och häxa om vartannat! Bästa korgen kommer från Numero74 – vårt favoritmärke – och finns bland annat hos danska Lirumlarumleg.

image

image

Hur gick det då med det ”o-fina” rummet? Jo, jag förklarade för lilla L att det såg ut som det gjorde för att ingen hade plockat undan efter leken. Hon begrundade detta en smula och tog sedan och la alla sakerna på sina platser – dockorna i docksängen, utklädningskläderna i korgen och leksaksmaten i trälådorna! Hon visste precis vart allt skulle vara och jag blev så stolt över min lilla skruttis!

P & K Tesse

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats